به سایت ما خوش آمدید.

کیسه های قیف دار

کیسه های قیف دار

کیسه های قیف دار

برای بسته ­بندی برخی محصولات پودری (خصوصاً گچ، سیمان و ...) از کیسه ­های قیف ­دار استفاده می­شود. هرچند کیسه­ های قیف ­دار خود انواع مختلفی دارند، اما بطور کلی منظور از قیف، مجرای کوچکی در گوشه کیسه جهت ورود نازل و پُر کردن کیسه از محصول مورد نظر است. به بیان دیگر در کیسه­ های قیف­ دار، هر دو طرف کیسه (سر و ته) بسته بوده و تنها ورودی کوچکی بنام قیف در گوشه آن تعبیه می­گردد. مهم ­ترین انواع قیف شامل قیف چسباندنی، قیف L بُرش و نیز قیف شابلونی است.
     قیف چسباندنی که معمولاً به نام AD*STAR نیز شناخته می­شود، بصورت دو زبانه مجزا (از جنس پلی پروپیلن) به سر و ته کیسه چسبانده می­شود. کاربرد این زبانه علاوه بر افزایش استحکام بخش ­های پاکتی در سر و ته کیسه و پوشش منافذ آن، در سهولت باز کردن پلمپ کیسه در زمان مصرف محصول است. این نوع قیف نه تنها هزینه بالاتری را تحمیل کرده، بلکه تنها قادر به قیف ­زنی کیسه ­های دارای لمینت (و نه ساده) می ­باشد، که کاربرد آنرا محدود می­کند. شایان ذکر است که کیسه­ های لمینت شده، دارای یک لایه مواد پلیمری (شامل %20 پلی ­اتیلن و 80% پلی ­پروپیلن) هستند که بصورت مذاب (توسط دستگاه اکسترودر) بر روی بافت کیسه ریخته شده و با پوشاندن درزهای بین تار و پود کیسه، موجب ضدآب شدن آن می­گردد. البته در نقطه مقابل، کیسه ­های قیف­ دار چسباندنی پس از پُر شدن، بدلیل حالت پاکتی خود دارای ظاهری به مراتب شکیل ­تر بوده و همچنین انبارسازی محصولات را نیز ساده ­تر می ­سازد. شایان ذکر است از کیسه ­های قیف ­دار AD*STAR عمدتاً برای بسته­­ بندی سیمان استفاده می­­گردد.

     از سوی دیگر، در کیسه ­های قیف­دار L بُرش، ابتدا از لبه کیسه به کمک برش سرد (تیغ­ های کاتر) فُرمی مشابه حرف L لاتین جدا شده و سپس بخشی از آن به داخل تا می­شود. در ادامه، لبه فوقانی (سر) کیسه بصورت خطی توسط چرخ خیاطی دوخته می­شود. بدلیل وجود برش سرد در روند تولید این نوع از کیسه ­های قیف­دار، کیسه لزوماً از نوع لمینت بوده؛ چراکه تیغ کاتر قادر به برش کیسه ­های ساده (تار و پودی) نیست و آنها را بصورت رشته­ رشته و به اصطلاح، نخ­ کش درمی ­آورد.

     اما نوع سوم کیسه­ های قیف ­دار، به شابلونی (یا موشکی) موسوم است. در این نوع کیسه ­ها سر کیسه به فرم معینی از یک سمت به داخل دولا شده و سپس لبه فوقانی آن (مشابه انتهای کیسه) تا می­شود. در نهایت، بر روی لبه تا شده به وسیله یک چرخ خیاطی صنعتی، عملیات دوخت انجام می­گیرد. در این حالت، هر دو لبه کیسه دارای دوخت بوده و ورودی کوچکی در گوشه لبه ­ای که دولا شده است (قیف)، برای ورود نازل جهت پُر کردن آن از محصول وجود خواهد داشت. به این فُرم کیسه اصطلاحاً قیف­ دار از نوع شابلونی اطلاق می­گردد، که عمدتاً جهت بسته­ بندی گچ و سیمان در داخل کشور طراحی و استفاده می­گردد. پس از پُر شدن کیسه از محصول و خروج نازل از آن، بدلیل فشار محصول به جداره داخلی کیسه، این دهانه بصورت خودکار بسته شده و بسته­ بندی پلمپ می­گردد. از مزایای این نوع کیسه­ ها، عدم نیاز به سردوزی کیسه پس از پُر شدن با محصول در محل کارخانه (با توجه به قابلیت پلمپ خودکار آن) است. کیسه های قیف دار شابلونی (موشکی) که با هدف کاهش قیمت تمام شده کیسه نهایی جهت صرفه­ جویی در هزینه بسته ­بندی در داخل کشور طراحی شده، تا چندی پیش بصورت تماماً دستی و و حداقل توسط دو اُپراتور ماهر انجام میگرفت. نقطه ضعف اساسی روش دستی در عدم یکپارچگی و یکسان بودن دهانه قیف در کیسه­ های تولیدی است. علت این امر، دقت پایین دوخت دستی است، که موجب می­شود میزان (عمق) تای لبه کیسه در کیسه ­های مختلف متفاوت باشد. این خود در زمان پُر کردن کیسه توسط نازل، سبب بروز مشکلاتی (از قبیل داخل قیف نرفتن نازل و یا برون­ ریزی مواد محتوی از قسمت قیف) می­گردد.


     گروه تولیدی نوین کیسه با تکیه بر دانش فنی لازم از شرکت مهندسی نوین ماشین، مفتخر است که برای اولین بار در کشور دستگاه اتوماتیک قیف زن شابلونی را با حداکثر سرعت 20 کیسه در دقیقه طراحی و تولید نموده است. به لطف دستگاه اتوماتیک، نه تنها سایز و فرم تمامی قیف های تولیدی یکسان بوده، بلکه هزینه تمام شده کیسه بدلیل حذف نیروی انسانی ماهر و از آن مهمتر، کاهش طول پارچه مصرفی بطور قابل ملاحظه ای کاهش یافته و قابل رقابت می باشد.